Gulerodssuppe med appelsin
En suppe brygget på blandt andet gulerødder og appelsinsaft. Serveres med lækkert brød til.
- 1 tsk salt
- 1 løg (hakket)
- 1 dl appelsinsaft
- 1 knsp cayennepeber
- 1 knsp tørret rosmarin
- 2 hønsebouillonterninger
- 2 spsk solsikkeolie
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 11 dl vand
- 500 g gulerødder (skrællet og grofthakket)
- revet skal fra 1 økologisk appelsin
Løg, gulerod, hvidløg, rosmarin og appelsinskal steges først i olien i en gryde i cirka 5 minutter.
Herefter tilsættes appelsinsaft, vand, cayennepeber, bouillonterninger og salt og det koges under et låg i cirka 30 minutter til gulerodsstykkerne er meget møre.
Suppen blendes til den er jævn og cremet. Hvorefter den kommes op i gryden igen og varmes igennem og smages til med salt og peber.
Serveres med et lækkert brød til.
Suppen har en forberedningstid på 45 minutter.