kinesermad

Til 4 personer
  • 1/2 gul peberfrugt
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 dl vand
  • 2 tomater i tern
  • 2 1/2 dl porre i strimler
  • 2 1/2 dl bladselleri (finthakket)
  • 600 g oksekød (mørt)
  • peber

Marinade

  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl kinesisk sojasauce
  • 1 dl olie
  • 1 tsk paprika

Først skæres kødet i strimler og lægges i en skål. Herefter laves marinaden, soja, paprika, halvdelen af olien, hvidløg og ingefær blandes sammen. Hvorefter hældes marinaden over kødet. Kødet vendes rundt og det lades stå i lidt over en halv time ved stuetemperatur.
Dernæst skæres peberfrugterne i trimler. Resten af olien opvarmes i en gryde. Kødet brunes, hvorefter marinaden hældes over. Det lades simre i 10-20 minutter, til kødet er mørt.
Nu tilsættes grøntsagerne, dog ikke tomaterne. Grøntsagerne koges i 10 minutter. Majsstivelsen røres ud med vandet, hvorefter det røres ud i gryden, det skal nu bringes i kog.
Til sidst smages retten med peber og tomaterne tilsættes.
Retten kan serveres med ris eller nudler.

Indsendt af
d.
30.08.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.08.07.
Kategori: