kinesermad
- 1/2 gul peberfrugt
- 1/2 grøn peberfrugt
- 1/2 rød peberfrugt
- 1 spsk majsstivelse
- 2 dl vand
- 2 tomater i tern
- 2 1/2 dl porre i strimler
- 2 1/2 dl bladselleri (finthakket)
- 600 g oksekød (mørt)
- peber
Marinade
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 dl kinesisk sojasauce
- 1 dl olie
- 1 tsk paprika
Først skæres kødet i strimler og lægges i en skål. Herefter laves marinaden, soja, paprika, halvdelen af olien, hvidløg og ingefær blandes sammen. Hvorefter hældes marinaden over kødet. Kødet vendes rundt og det lades stå i lidt over en halv time ved stuetemperatur.
Dernæst skæres peberfrugterne i trimler. Resten af olien opvarmes i en gryde. Kødet brunes, hvorefter marinaden hældes over. Det lades simre i 10-20 minutter, til kødet er mørt.
Nu tilsættes grøntsagerne, dog ikke tomaterne. Grøntsagerne koges i 10 minutter. Majsstivelsen røres ud med vandet, hvorefter det røres ud i gryden, det skal nu bringes i kog.
Til sidst smages retten med peber og tomaterne tilsættes.
Retten kan serveres med ris eller nudler.