Russisk landbrød

Til brødet kræves en del forskellige ingredienser, men når man har dem, er det et meget enkelt brød at bage - og i den grad velegnet til ost og spegepølse m.m.

Ingredienser
  • 75 g gær
  • 6 1/2 dl vand (lunken)
  • 50 g smør (smeltet, eller margarine)
  • 1 spsk salt
  • evt. 1 spsk sukker
  • 50 g sirup
  • 1/2 spsk eddike
  • 2 tsk kaffepulver
  • 2 spsk kommen
  • 1/2 spsk fennikel (knust)
  • 1 1/2 spsk løgpulver
  • 450 g rugmel
  • 250 g fuldkornsmel
  • ca. 450 g hvedemel
  • evt. 1 dl vand
  • evt. 1 tsk majsstivelse

Gæren udrøres i lidt af vandet, og resten af vandet kommes i, sammen med resten af ingredienserne, dog ikke alt hvedemelet.

Dejen samles og æltes på bordet med så meget af melet, som den kan tage. Lad det hæve i cirka 45 minutter. Form det til to kugler, der lægges på en plade. Lad dejen efterhæve i cirka 20 minutter.
Pensl med vand og drys med majsstivelse (kan udelades). Bages ved 200 grader i 45 minutter.

Indsendt af
d.
11.10.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.10.07.
Kategori: