Guldbarre-kage
- 175 g smør
- 200 gram hakket mørk guldbarre evt. med nødder
- 200 g sukker
- 3 æggeblommer
- 1 spsk kaffepulver
- 75 g hvedemel
- 50 g mandler (smuttede)
- 3 stiftpiskede æggehvider
Glasur
- 100 gram grofthakket guldbarre
- 10 g smør
- 3/4 dl piskefløde
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, bland chokoladen i, og lad den smelte.
Pisk sukker, æggeblommer og kaffepulver i gryden, og hæld blandingen i en skål. Hæld mandler og mel i, og til allersidst de stiftpiskede æggehvider. Dejen skal blandes med en ”let” hånd.
Hæld dejen i en beklædt springform, der er smurt og let raspet. Lad kagen bage ved 200 grader i 30 minutter. Tag den ud, og lad den afkøle på en bagerist.
Til glasuren smeltes chokoladen over vandbad. Piskefløden får et opkog, og hældes i chokoladen. Det hele piskes godt, og afkøles lidt, inden det smøres på kagen.