Guldbarre-kage

Ingredienser
  • 175 g smør
  • 200 gram hakket mørk guldbarre evt. med nødder
  • 200 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk kaffepulver
  • 75 g hvedemel
  • 50 g mandler (smuttede)
  • 3 stiftpiskede æggehvider

Glasur

  • 100 gram grofthakket guldbarre
  • 10 g smør
  • 3/4 dl piskefløde

Smelt smørret i en gryde ved svag varme, bland chokoladen i, og lad den smelte.
Pisk sukker, æggeblommer og kaffepulver i gryden, og hæld blandingen i en skål. Hæld mandler og mel i, og til allersidst de stiftpiskede æggehvider. Dejen skal blandes med en ”let” hånd.
Hæld dejen i en beklædt springform, der er smurt og let raspet. Lad kagen bage ved 200 grader i 30 minutter. Tag den ud, og lad den afkøle på en bagerist.

Til glasuren smeltes chokoladen over vandbad. Piskefløden får et opkog, og hældes i chokoladen. Det hele piskes godt, og afkøles lidt, inden det smøres på kagen.

Indsendt af
d.
12.12.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.12.07.
Kategori: