Chokoladekage med chili-appelsin sirup

En meget detaljeret opskrift på en anderledes chokoladekage.

Bund

  • 1 1/4 dl vand
  • 340 g sukker
  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • 125 g mørk chokolade
  • 200 g margarine (blød)
  • 4 æg (skal have stuetemperatur)
  • 1 dl mel

Chili-appelsinsovs

  • skræl af 1 appelsin
  • saften fra 2 appelsiner
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1/2 rød chili (frisk)
  • 1 spsk margarine

Bund:
Kom vand og 250 gram sukker i en gryde, og lad det koge indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen og kom den i sukkervandet. Rør den i, indtil chokoladen er smeltet. Tilsæt margarinen lidt efter lidt. Pisk æggene sammen med 90 gram sukker, indtil blandingen er lys og luftig. Kom chokoladeblandingen i æggeblandingen, og rør det hele langsomt sammen. Kom mel i dejen og hæld den i en smurt 23 cm form. Bag kagen ved 180 grader i 30-40 minutter, eller indtil kagen er blevet fast. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, pak den derefter ind i sølvpapir eller plastfilm.

Chili-appelsinsovs:
Riv appelsinskrællen og kom den i en gryde sammen med sukkeret. Lad dette koge, under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Hak chilien meget fint, og kom den i gryden. Lad det simre i 1-2 minutter. Pisk margarinen og kom det i sovsen. Server sovsen kold eller varm sammen med kagen. Godt er det at have fløde til.

Indsendt af
d.
26.12.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.12.07.
Kategori: