Helleflynder – Opskrift på helleflynder

Ingredienser
  • ca. 500 g helleflynder
  • saft fra 1 1/2 citron
  • 1 rød peberfrugt (i tern)
  • 2 tsk citronpeber
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk tørrede krydderurter (timian, rosmarin og persille)
  • fyldte oliven

Citronsovs

  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,13 tsk salt
  • en smule peber

Skyl fisken og fjern evt. ben og skind. Skær den derefter i strimler (cirka 1x3 cm) og læg dem i en skål sammen med citronsaften. Lad fisken stå og trække i citronen i cirka 8-10 timer ved stuetemperatur. Vend dem, cirka 1 gang i timen. Kom krydderurterne i skålen, når der er cirka 2 timer tilbage af trækketiden. Steg derefter fisken på pande, eller kom den i ovnen.

Citronsovs:
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad dem trække i et par minutter.

Indsendt af
d.
26.12.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.12.07.
Kategori: