Ostekage – Opskrift på ostekage

Med en bund af kiks og fyld med ost og chokolade er det en fremragende dessert.

Bund

  • 3 dl havrekiks (knuste)
  • 2 dl Maltesers (knust)
  • 2 spsk brun farin
  • 100 g margarine

Fyld

  • 800 g flødeost
  • 2 1/2 dl sukker
  • 4 æg
  • 100 g lys chokolade
  • 1 spsk kakaopulver
  • 2 dl peanutbutter

Chokoladecreme

  • 3/4 dl sirup
  • 1/2 dl vand
  • 3 spsk margarine
  • 150 g mørk chokolade (70%)
  • evt. lilla sukkerdrys

Bund:
Kom kiks og malteasers i en skål sammen med brun farin. Smelt margarinen og kom den i. Kom bagepapir i en firkantet form. Kom blandingen i bunden og tryk den godt ned. Lad dette køle.

Fyld:
Varm ovnen op til 180 grader. Pisk flødeosten og sukkeret sammen. Kom æg i, og rør fyldet grundigt sammen. Del fyldet i to skåle. Smelt chokoladen ved svag varme, og kom det i den ene skål med fyld, tilsæt også kakao i denne skål. Kom peanutbutter i den anden skål med fyld. Kom chokoladefyldet oven på bunden i formen, og bag kagen i 30 minutter. Kom peanatbutterfyldet på, og bag kagen i yderligere 30 minutter. Lad den derefter afkøle.

Creme:
Kom sirup, vand og margarine i en gryde. Varm blandingen indtil margarinen er smeltet. Tag gryden af varmen, og lad blandingen stå og trække i 5 minutter. Hak chokoladen og kom den i gryden, og rør det hele godt sammen. Lad cremen køle til fingervarme, og smør det på kagen. Pynt evt. ostekagen med lilla drys.

Indsendt af
d.
28.12.07.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.12.07.
Kategori: