Oksefilet i ovn

Ingredienser
  • 1 kg oksefilet
  • 25 g smør
  • 1 tsk sort peber
  • 2 tsk salt

Sovs

  • 2 tsk smør
  • 1 løg
  • 200 g champignoner
  • 2 1/2 spsk mel
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 2 dl vand
  • 1 1/2 tsk oksebouillon
  • lidt kulør
  • 1 1/2 spsk madeira

Brun kødet på alle sider på en pande med lidt smør. Krydr med peber, og læg kødet på en rist. Kom risten i ovnen og en bradepande under. Steg kødet ved 150 grader i 10-15 minutter. Tag det ud, og salt det. Pak kødet i sølvfolie, og lad det stå og trække i 10-15 minutter. Skær det derefter i meget tynde skiver.

Sovs:
Skær løget og champignonerne i skiver, og steg det i en gryde med lidt smør. Drys melet over og kom creme fraiche, vand og bouillon i. Rør godt, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter. Tilsæt kulør og Madeira, og herefter må sovsen ikke koge. Smag til med salt og peber.

Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.01.08.
Kategori: