Æggemælk
Æggemælk er en gammel dessert, som kan være svært at finde opskriften på. Heldigvis har vi den til dig her.
- 1 l mælk
- 2 pasteuriserede æg
- 2 spsk sukker
- 2 spsk mel
- 1 spsk margarine
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vanilje
- 12 svesker
- 1 dl vand (koldt)
Varm mælken. Ryst mel og 1 deciliter koldt vand sammen, og rør det i den varme mælk. Kog blandingen ved svag varme i 5-10 minutter.
Kog sveskerne i vand til de er møre. Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret, og kom den varme mælk i, lidt efter lidt.
Hæld blandingen i en gryde og kom salt, margarine og vanilje i. Varm det igennem uden at det koger. Kom sveskerne i, og læg æggehvidekugler ovenpå.