Cognac-is

Ingredienser
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 6 spsk flormelis
  • 1/2 l fløde
  • 200 g creme fraiche
  • 1 1/2 dl cognac

Sauce

  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl fløde
  • 1 dl cognac

Pynt

  • 12 friske dadler
  • 1 dl cognac
  • 80 g hasselnøddeflager

Pisk vanillesukker, æggeblommer og flormelis sammen, til blandingen er let og lys. Pisk fløden og bland den sammen med creme fraiche. Kom flødeblandingen i æggeblandingen, og tilsæt cognac. Hæld det i en bøtte, der kan tåle frost, og frys isen i minimum 5 timer.

Læg dadlerne i cognac natten over. Rist hasselnøddeflagerne. Smelt sukkeret på en pande og lad det brune lidt. Kom vandet ved, og rør godt. Tilsæt fløde. Tag panden af varmen. Tilsæt derefter cognac og rør det hele sammen. Lad det køle. Lav kugler af isen, og servér sammen med karamelsaucen og dadlerne, og det hele drysset med hasselnøddeflager.

Indsendt af
d.
11.02.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.02.08.
Kategori: