Kalvefars i ovn med kartofler og tomater

Super nem ret med kalvefars, der bages i ovnen. Retten er lagdelt med kartofler og tomat og toppet med mornaysauce og ost, så den mætter godt og smager dejligt. Det kan anbefales at servere en frisk salat som tilbehør.

Til 4 personer
  • 1 løg
  • 400 g hakket kalvekød eller oksekød
  • lidt olie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 1/2 tsk timian
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 8 kartofler (store)
  • 4 tomater
  • 1 dl mornaysauce
  • 1 dl revet ost

Hak løg, og svits det sammen med det hakkede kød i en lille smule olie.

Pres hvidløg, og tilsæt det sammen med karry, timian, salt og peber.

Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Kom et lag kartofler i et ildfast fad. Fordel et tyndt lag kødsovs.

Skær tomaterne i skiver, og læg et lag tomatskiver på. Gentag med resten af kartoffelskiverne, kødsovsen og tomatskiverne.

Slut af med mornaysauce og revet ost.

Bag retten i ca. en time ved 200 grader.

Indsendt af
d.
14.02.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
14.02.08.
Kategori: