Orlydej

Orlydej bruges til at fritere med. Man dypper fisk, skaldyr eller grøntsager i dejen, og friterer det straks. Dejen skal bruges med det samme, da den ellers vil falde sammen. Hvis det alligevel sker, kan man bruge den til at bage pandekager med.

Til 6 personer
  • 125 g mel (evt. lidt mere)
  • 4 dl øl
  • 1 dl olie
  • lidt salt
  • 1 æg
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 4 æggehvider (piskede)

Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • tomatpuré
  • chilisauce
  • 1 knsp cayennepeber
  • citronsaft

Pisk mel, æg, øl og vand sammen til en glat dej, og lad den hvile i en time.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen, når den har hvilet.

Dyp straks forskellige ting i dejen (f.eks. rejer, gulerødder eller squash), og kom det direkte ned i varm olie, til dejen bliver gylden.

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dyp de friturestegte ting i.

Indsendt af
d.
16.03.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
16.03.08.
Kategori: