Orlydej
Orlydej bruges til at fritere med. Man dypper fisk, skaldyr eller grøntsager i dejen, og friterer det straks. Dejen skal bruges med det samme, da den ellers vil falde sammen. Hvis det alligevel sker, kan man bruge den til at bage pandekager med.
- 125 g mel (evt. lidt mere)
- 4 dl øl
- 1 dl olie
- lidt salt
- 1 æg
- 2 dl vand (lunkent)
- 4 æggehvider (piskede)
Dressing
- 2 dl creme fraiche
- tomatpuré
- chilisauce
- 1 knsp cayennepeber
- citronsaft
Pisk mel, æg, øl og vand sammen til en glat dej, og lad den hvile i en time.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen, når den har hvilet.
Dyp straks forskellige ting i dejen (f.eks. rejer, gulerødder eller squash), og kom det direkte ned i varm olie, til dejen bliver gylden.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dyp de friturestegte ting i.