Hjortefilet i blåbærsauce
Lækker opskrift på hjortefilet i blåbærsauce. Fileterne brunes først på panden og bages derefter i ovnen, så de når den perfekte temperatur. De serveres med en skøn flødesauce, der smager dejligt at blåbær og timian.
- 1 kg hjortefilet
- olie til stegning
- salt
- peber
Sauce
- 1/2 l bouillon
- 1 tsk frisk timian
- 1 dl blåbærmarmelade
- 1 dl mørk portvin
- smør
- mel
- 1/4 l fløde
- blåbær (kan udelades)
Brun hjortefileterne i olien, på en meget varm pande, i et øjeblik. Kom kødet i et ildfast fad, og bag det ved 120 grader i 10 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 57-59 grader. Krydr med salt og peber.
Bland bouillon, timian, blåbærmarmelade og portvin i en gryde. Kog det ned til cirka 10%.
Smelt smørret, og svits melet i det smeltede smør. Tilsæt bouillonblandingen lidt ad gangen, og rør grundigt undervejs.
Tilsæt fløden, og kom lidt blåbær i saucen, inden den serveres.