Hjortefilet i blåbærsauce

Lækker opskrift på hjortefilet i blåbærsauce. Fileterne brunes først på panden og bages derefter i ovnen, så de når den perfekte temperatur. De serveres med en skøn flødesauce, der smager dejligt at blåbær og timian.

Ingredienser
  • 1 kg hjortefilet
  • olie til stegning
  • salt
  • peber

Sauce

  • 1/2 l bouillon
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 dl blåbærmarmelade
  • 1 dl mørk portvin
  • smør
  • mel
  • 1/4 l fløde
  • blåbær (kan udelades)

Brun hjortefileterne i olien, på en meget varm pande, i et øjeblik. Kom kødet i et ildfast fad, og bag det ved 120 grader i 10 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 57-59 grader. Krydr med salt og peber.

Bland bouillon, timian, blåbærmarmelade og portvin i en gryde. Kog det ned til cirka 10%.

Smelt smørret, og svits melet i det smeltede smør. Tilsæt bouillonblandingen lidt ad gangen, og rør grundigt undervejs.

Tilsæt fløden, og kom lidt blåbær i saucen, inden den serveres.

Indsendt af
d.
21.03.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
21.03.08.
Kategori: