Rensdyrfilet med porchini svampe

Til 4 personer
  • 1 kg rensdyrfilet
  • salt
  • peber
  • olie til stegning

Sauce

  • 25 g tørret porcini svamp
  • 1/2 l bouillon
  • 1 dl mørk portvin
  • 400 ml fløde
  • 2 spsk margarine
  • 1 tsk blåbærmarmelade
  • salt
  • peber
  • evt. majsstivelse

Brun kødet i olien, på en pande. Krydr med salt og peber. Kom derefter kødet i ovnen, og lad det stege ved 120 grader i 40-50 minutter, eller til kernetemperaturen bliver 59 grader.

Saucen:
Læg svampene i blød, i lidt vand, til de er helt bløde. Hak dem derefter fint, og brun dem i margarine, i en gryde. Tilsæt bouillon og portvin. Lad dette simre i cirka 10 minutter. Tilsæt fløden og lad saucen simre, i yderligere 10 minutter. Kom sylten i, og smag saucen til med salt og peber. Jævn evt. med maizena, hvis saucen er for tynd.

Indsendt af
d.
22.03.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.03.08.
Kategori: