Sundere gulerodskage med dadler
Gulerodskageopskrift som er både sund og smager fremragende.
- 200 g dadler
- 2 1/2 dl vand (kogt)
- 4 æg
- 4 spsk olie
- 250 g speltmel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 250 g gulerødder (revne)
- 100 g rosiner
- 50 g mandler (smuttede)
Varm ovnen op til 180 grader. Pisk æg og olie sammen. Hak dadlerne og hæld kogende vand over dem. Lad dem køle. Bland de andre ingredienser i æggeblandingen, imens dadlerne køler. Blend dadlerne og vandet sammen, i en blender. Kom mosen i dejen. Tilsæt evt. mere vand. Kom dejen i en smurt, rund kageform. Bag kagen i cirka 40 minutter. Kagen kan godt fryses.
- print Udskriv
- local_post_office Send som e-mail
Fedtfattig