Sundhedsbrød (ca.30 stk.)

En sund opskrift på brød som samtidigt smager af noget.

Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 dl vand (lunken)
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 tsk salt
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 250 g rugmel
  • 600 g fuldkornshvedemel

1. Fuldkornshvedemelet udrøres i vand i ½ time.
2. Gæren røres ud i lunken vand.
3. Den udblødte fuldkornshvedemel, rugmel, olie, kærnemælk og salt blandes i vandet med gæren.
4. Dejen æltes sammen med hvedemelet og hæver ca. ½ time.
5. Dejen formes til boller og efterhæver ca. ½ time. Pensles med vand og kan evt. drysses med fuldkornsmel som pynt.
6. Bages ca. 15 min. ved 200°C.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori: