Pandekager med champignon og kylling
Denne opskrift på lækre pandekager med et skønt fyld af champignon og kylling i ostesauce er både nem og en sikker vinder hos både børn og voksne. Retten kan med fordel serveres med en frisk grøn salat til.
Dej
- 3 æg
- 100 g mel
- 1/2 tsk salt
- 1 kop mælk
Fyld
- 125 g champignoner
- 1/4 løg
- 50 g smør
- 3 spsk mel
- 1/2 tsk salt
- 1 knsp peber
- 1 kop mælk
- 300 g gouda ost (revet)
- 300 g kogt kyllingekød (hakket)
Rør æg, mel, salt og mælk sammen. Lad dejen stå og trække i ca. en halv time. Bag 8 forholdsvis tykke pandekager af dejen.
Varm ovnen op til 175 grader.
Hak champignon og løg. Smelt smørret på en pande, og lad løg og champignon simre deri i ca. 10 minutter.
Tilsæt mel og krydderier, og rør godt rundt. Kom mælken i lidt ad gangen, og lad det hele koge op. Rør konstant rundt, til saucen bliver tyk. Kom 2/3 af osten i, og lad den smelte sammen med saucen. Tilsæt kylling.
Kom fyldet på pandekagerne, og rul dem op. Fold enderne sammen og læg pandekagerne i et ildfast fad med folden nedad.
Bag de fyldte pandekager i 20 minutter. Drys den sidste tredjedel af osten over, og bag pandekagerne videre, til osten er smeltet.
Servér med en frisk salat til.