Kartoffel-spinatgratin

En dejlig opskrift på kartoffel og spinatgratin. Serveres varm direkte fra ovnen.

Ingredienser
  • 125 g filodej
  • 500 g kartofler
  • 200 g spinat
  • 1 løg (mellemstort)
  • 2 fed hvidløg
  • revet muskatnød
  • salt
  • peber
  • 1/4 dl vand
  • 1 spsk hvedemel

1. Filodejen lægges i en tærteform beklædt med bagepapir.
2. Kartoflerne rengøres og skæres i skiver.
3. Løget pilles og skæres i tern.
4. Spinaten skylles grundigt, afdryppes og skæres i skiver.
5. Det hele kommes i en gryde uden fedtstof og dampes sammen. Grøntsagsblandingen krydres med muskatnød, de pressede hvidløg, salt og peber.
6. Vand og hvedemel kommes i en melryster og jævningen rystes godt sammen så den ikke klumper.
7. Meljævningen kommes i grøntsagsblandingen og jævner retten. Retten smages til og kommes herefter ovenpå filodejen.
8. Tærten bages i ovnen på 175°c i ca. 25 min.
9. Tærten serveres med det samme den kommer ud af ovnen.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori: