Kartoffel-spinatgratin
En dejlig opskrift på kartoffel og spinatgratin. Serveres varm direkte fra ovnen.
- 125 g filodej
- 500 g kartofler
- 200 g spinat
- 1 løg (mellemstort)
- 2 fed hvidløg
- revet muskatnød
- salt
- peber
- 1/4 dl vand
- 1 spsk hvedemel
1. Filodejen lægges i en tærteform beklædt med bagepapir.
2. Kartoflerne rengøres og skæres i skiver.
3. Løget pilles og skæres i tern.
4. Spinaten skylles grundigt, afdryppes og skæres i skiver.
5. Det hele kommes i en gryde uden fedtstof og dampes sammen. Grøntsagsblandingen krydres med muskatnød, de pressede hvidløg, salt og peber.
6. Vand og hvedemel kommes i en melryster og jævningen rystes godt sammen så den ikke klumper.
7. Meljævningen kommes i grøntsagsblandingen og jævner retten. Retten smages til og kommes herefter ovenpå filodejen.
8. Tærten bages i ovnen på 175°c i ca. 25 min.
9. Tærten serveres med det samme den kommer ud af ovnen.
- print Udskriv
- local_post_office Send som e-mail
Fedtfattig