Langtidsstegt kalkun

1 stor kalkun som langtidssteges sammen med fantastisk fyld af blandt andet æble og abrikoser

Ganske simpelt fremragende mad.

Ingredienser
  • 1 kalkun (á 4-5 kilo)
  • 50 g margarine (smeltet)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salvie

Fyld

  • 1 løg (hakket)
  • 200 g champignoner (hakkede)
  • 150 g gulerødder
  • 50 g tørret æble
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 6 skiver groft brød
  • 1 dl fløde
  • 1 dl vand
  • 2 tsk grøntsagsbouillon
  • 1/2 tsk salvie
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1 tsk oregano

Vask kalkunen og dup den tør. Gnid krydderierne på udvendigt. Bland salt og peber og gnid det i kalkunen, indvendigt.

Lav fyldet: Læg æblerne og abrikoserne i blød, i koldt vand. Blødgør brødet i fløde og vand. Steg løg og champignoner i lidt smør, i 5-10 minutter. Rens gulerødderne og riv dem groft. Hæld vandet fra frugterne. Kom dem, gulerødderne og brødet i en blender, og blend det hele sammen. Hæld blandingen på panden, til løget og champignonerne, og varm det hele igennem.
Kom fyldet i kalkunen, luk hullet med sølvpapir og bind benene sammen. Kom ikke for meget fyld i.

Steg kalkunen ved 160-170 grader i cirka 40 minutter, med bryststykket nedad. Vend kalkunen og steg den yderligere. Den skal stege i cirka 30 minutter for hvert kilo, eller cirka 2½-3 timer for 4-5 kilo. Pensl kalkunen to til tre gange med smør, mens den steger. Hæld kogende vand i bradepanden under stegningen. Læg sølvpapir over kalkunen, hvis den er ved at blive for mørk.

Servér med sukkerkartofler, ananassalat, majs og sovs.

Indsendt af
d.
12.07.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.07.08.
Kategori: