Fransk tærte
En fremragende opskrift på lækker tærte fyldt med gode grøntsager.
- 150 g margarine
- 250 g mel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk timian
- 100 g creme fraiche
Fyld
- 200 g champignoner
- 100 g porre
- 3 1/2 tomater
- 70 g skinke
- 4 æg
- 2 dl fløde
- 1 tsk timian
- 1/2 tsk peber
- 10 olivener
- lidt margarine
Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og lad det trække i cirka 1 time, i køleskab. Tryk dejen ud i 24-26 cm tærteform. Prik det med en gaffel.
Skær champignonerne og porrerne i skiver og steg dem i lidt margarine. Skær tomaterne i skriver og skinken i bidder. Kom det på panden og lad det simre i kort tid. Drys blandingen over tærtebunden og tilsæt oliven.
Rør æg, fløde og krydderier sammen og hæld det over. Bag på nederste rille, ved 200 grader, i cirka 30 minutter. Servér med salat.