Gammeldags kringle

Kringle er klassisk wienerbrød.

Ingredienser
  • 100 g margarine
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 æg
  • 200 g creme fraiche
  • 5 dl mel
  • 1 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk kardemomme eller vaniljeessens
  • 4 spsk rosiner
  • 2 spsk cocktailbær
  • 3 spsk tørrede abrikoser (hakket)
  • 50 g chokolade (hakket)
  • mandelflager eller perlesukker (til pynt)

Rør margarine, sukker og æg godt sammen. Kom frugten og chokoladen sammen ved melet.

Kom creme fraiche og kardemomme i smørblandingen. Tilsæt hjortetaksalt og kom melblandingen i.
Kom bagepapir på en plade. Læg dejen som en ring på pladen (med spiseske). Drys perlesukker eller mandelflager på.

Bag ved 200 grader, i 20-25 minutter. Lad kringlen trække i cirka 1 time, inden den serveres.

Indsendt af
d.
28.08.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.08.08.
Kategori: