Sunde pizzasnegle

Dejlige sunde pizzasnegle med lækkert fyld af blandt andet tomat. Kan spises for sig selv eller for eksempel en god suppe.

Ingredienser
  • 5 tsk tørgær
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand (varmt)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 12 dl mel (kan være fuldkornsmel)

Fyld

  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk chilisauce
  • 3 spsk ketchup
  • 1 spsk olie
  • 3 spsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk sukker
  • olie til pensling

Bland mælk og vand sammen i en skål, varm det lidt så det blive 37 grader. Opløs gæren deri. Tilsæt sukker, salt og olie. Samt cirka ¾ del af melen. Rør rundt til dejen ligner meget tyk grød.
Lad det hæve i cirka 30 minutter. Lav fyldet imens.

Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en gryde og kog det, veg svag varme, i cirka 20 minutter, eller til det bliver forholdsvis tykt. Lad det køle i vandbad.

Tag dejen og ælt det, tilsæt evt. resten af melet, efter behøv. Del dejen i 2 dele og rul dem ud til firkanter.
Smør fyldet på og rul dejen op. Skær den i cirka 2 cm tykke snegle og læg dem på en plade. Lad dem hæve i cirka 20-30 minutter. Pensl med olie og bag midt i ovnen, ved 200 grader, i cirka 20 minutter.

Sneglene smager godt for sig selv, eller som tilbehør til suppe eller salat.

Indsendt af
d.
01.09.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.09.08.
Kategori: