Gravet lam
Graved lam er en delikatesse i mange verdensdele. Tynde skiver serveret med sød og saftig melon og en god dressing er heller ikke til at modstå.
- 1 kg lammeculotte
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl groft salt
- 1 1/2 spsk sort peber (grovkværnet)
- 1 tsk enebær (knuste)
- evt. frisk basilikum eller persille til pynt
Dressing
- 200 g creme fraiche
- 1 spsk honning
- 1 spsk dijonsennep
- saften fra 3/4 limefrugt
- melon (tilbehør)
Gravet lam:
Bland krydderierne sammen. Læg kødet i en plastikpose og hæld krydderblandingen i. Luk posen og ryst den godt. Lad kødet marinere, i køleskabet, i 3-4 dage.
Tag kødet ud og skrab krydderierne af. Skær kødet i meget tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken, i et tyndt lag og servér med saucen, melon, brød og smør. Pynt evt. med basilikum eller hakket persille.
Dressing:
Rør alle ingredienserne sammen.