Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan smager bedst med røde rabarber. Men bruger du grønne rabarber kan du bare tilføje lidt mere sukker, og tærten bliver lige så sød.

Ingredienser
  • ca. 400 g rabarber
  • 2 æbler (eller pærer)
  • marcipan
  • 1/2 dl mel
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 æg

Smulder

  • 1 3/4 dl mel
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 50 g smør

Skær rabarberne i cirka 2 cm stykker. Skær æble/pærer i tern. Bland rabarber, æbler/pærer, mel, sukker og æg sammen i en skål. Hæld blandingen i et ildfast fad (cirka 24 cm). Riv marcipan over, mængde er efter smag.
Bland mel, puddersukker og smør sammen og smuldr det over rabarberblandingen.
Bag ved 200 grader, i cirka 45 minutter. Serveres lun med piskefløde eller is.

Tip: Hvis du bruger frosne rabarber, kan du drysse lidt kartoffelmel i formen, så kagen ikke bliver for våd.

Indsendt af
d.
15.10.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.10.08.
Kategori: