Gratin med skinke, pasta og grøntsager
Gratinerede grøntsager er en nem og let ret der kan serveres som en aftensmåltid for sig selv, eller som tilbehør til diverse kødretter.
- 1/2 porre
- 1/2 løg
- 3/4 peberfrugt
- 2 spsk smør
- 400 g champignoner
- 100 g skinkestrimler
- 1/2 kop ærter
- 6 æg
- 1/2 kop fløde
- 1/2 kop mælk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 100 g spaghetti
- 2 spsk persille
- 3 spsk revet ost
Kog spaghettien efter anvisningerne på pakken. Skær porren i skiver. Skær løg og peber i tern. Kom det på en pande og lad det simre, i lidt smør. Skær champignonerne i skiver og kom dem på panden. Lad dette simre i 3-5 minutter. Kom skinke og ærter på og steg det med i cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, fløde, mælk, persille, salt og peber sammen. Hæld vandet fra spaghettien og skyl det med lunt vand. Kom det i æggeblandingen og tilsæt grøntsagerne.
Smør et ildfast fad og hæld blandingen i. Drys ost over og bag ved 200 grader, i 20-30 minutter. Servér med nybagt brød.