Kage med hytteost og nødder
Her har du en fedtfattig udgave af en lækker ostekage. Den indeholder lidt sukker og olie, men hytteosten er en god erstatning for den fede flødeost.
- 200 g hytteost
- 6 spsk mælk
- 1 æg
- 8 spsk olie
- 100 g sukker
- lidt salt
- 1 tsk vaniljeessens
- 400 g mel
- 4 tsk bagepulver
Fyld
- skal af 1 citron
- 100 g nødder (hakkede)
- 150 g rosiner
- 2 spsk sukker
- 1 1/2 spsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- romessens (eller mandelessens. Kan udelades)
Pensling
- 100 g smør (blødt)
- mælk
Dej:
Bland hytteost, mælk, æg, olie, sukker, vanilleessens og salt sammen i en foodprocessor. Sigt mel og bagepulver sammen, og rør halvdelen i dejen. Ælt derefter resten i.
Fyld:
Rul dejen ud til en firkant (30x30cm) og pensl den med smørret. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen og smør det på dejen. Rul den op til en roulade og læg den i en smurt form. Pensl den med mælk og bag ved 190 grader i 35-40 minutter.
- print Udskriv
- local_post_office Send som e-mail
Fedtfattig