Lam med spinat-tzatziki (4 personer)

En dejlig opskrift på lam med spinat-tzatziki. Server med bagekartofler for at fuldende smagsoplevelsen.

Til 4 personer

Let krydret lam

  • 400 g lammefilet (afpudset)

let krydret lam

  • kardemomme

Let krydret lam

  • 2 røde chilier (udkernede og fintsnittede)
  • ca. 1 1/2 cm ingefær (friskhakket)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 citron i tynder skive
  • 1 dl grøntsagsbouillon

bagekartofler

  • 4 bagekartofler (store)
  • lidt frisk koriander

Spinat-tzatziki

  • 100 g babyspinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bæger græsk yoghurt (0%)
  • salt
  • peber

Bland kardemomme med chili og ingefær. Gnid kødet med denne blanding og brun det godt på alle sider (brug en slip-let pande uden fedtstof, eller en almindelig pande med lidt olie fra en oliespray). Læg citronskiverne ved, tilsæt bouillon og lad kødet simre i 8-10 minutter.

Giv kartoflerne et dybt krydsnit og bag dem møre i en ovn eller mikroovn.

Hæld kogende vand over spinatbladene, knug dem godt af. Blend spinaten med hvidløg, yoghurt og smag til med salt og peber.

Servér kødet i skiver med stegeskyen samt bagt kartoffel (pynt evt. med lidt koriander) og spinat-tzatzikien.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori: