Rabarberkage med havregryn

Denne rabarberkage med havregryn har en lækker fyld, der smager lidt af mandler. Du kan som variation, lave bunden af en blanding af havregryn og nødder.

Ingredienser
  • 200 g smør
  • 4 1/2 dl mel
  • 1 dl havregryn eller hakkede nødder
  • 1 dl sukker

Fyld

  • 400 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl vand
  • 4 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk mandelessens

Smelt smørret og rør de tørre ingredienser i. Tryk dejen ned i bunden og langs kanterne på et smurt fad, cirka 24 cm. Bag ved 200 grader, i 10 minutter.

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Rør dem sammen ved 1 deciliter sukker og lad det trække. Pisk æg og 2 deciliter sukker sammen, til blandingen er stiv. Smelt smørret i en gryde, tilsæt vand og varm det til kogepunktet. Hæld smørblandingen i æggeblandingen.

Bland mel og bagepulver sammen og kom det så i æggeblandingen. Tilsæt dernæst rabarber og mandelessens. Hæld dejen over bunden og bag, ved 180-200 grader, i 1 time.

Indsendt af
d.
22.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.11.08.
Kategori: