Æblekage i bradepande

Det er oplagt at bage en æblekage i bradepande når man forventer mange gæster. Kagen er stor, den smager fantastisk og den er hurtig at lave.

Ingredienser
  • 75 g rørsukker
  • 5 æbler (store)

Dej

  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 300 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk appelsinmarmelade
  • kanelsukker til drys

Skær æblerne i tynde skiver og læg dem i en smurt bradepande (eller et stort ildfast fad). Læg skiverne som tagplader, lidt ovenpå hinanden. Drys rørsukker over og bag i cirka 10 minutter, ved 180 grader.

Rør alle ingredienserne til dejen sammen og læg den over æblerne. Drys kanelsukker over og bag i 20 minutter, ved 180 grader. Servér med piskefløde.

Indsendt af
d.
26.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.11.08.
Kategori: