Chilitrøfler

Chilitrøfler er en velsmagende og smuk dessert. Pyntet giver en fantastisk oplevelse for øjet og så smager det rigtig godt.

Ingredienser
  • 275 g mørk chokolade (70%)
  • 50 g smør (i tern)
  • 3 dl fløde
  • 1 3/4 tsk chilipulver
  • 2 spsk Kahlua likør (kan udelades)
  • 2 spsk kakaopulver

Søde chilistrimler

  • 250 g sukker
  • 3 dl vand
  • 3 chilier (uden kerner, skåret i strimler)

Varm chokolade, smør, fløde og chilipulver sammen i en gryde, ved svag varme. Rør rundt en gang imellem. Lad det køle, til det startet at være lidt tykkere. Tilsæt likør og pisk blandingen med en håndmixer. Læg dejen i køleskabet. Tag 1 teskefuld af dejen og form en kule, gentag indtil det ikke er mere dej. Rul trøflerne i kakao. Lad dem køle i mindst 2 timer. Pynt med søde chilistrimler.

Søde chilistrimler:
Kom sukker og vand i en gryde. Varm det til sukkeret et opløst og lad blandingen koge i 1 minut.
Kom chilistrimlerne i og skru ned for varmen. Lad det simre i 25 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i 2 timer. Fisk chilistrimlerne op og læg dem på bagepapir. Lad dem køle helt af og læg dem derefter på trøflerne.

Indsendt af
d.
04.05.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.05.10.
Kategori: