Havtaske i ovn
Havtaske er en fantastisk velsmagende fisk. Den kan laves i mange variationer – men denne her opskrift er helt sikker værd at prøve.
- 800 g havtaske
- 2 peberfrugter hakket
- 1 porre i skiver
- 150 g revet ost
- 2 dl chip med paprika smag, knuste
- 2 1/2 dl fløde
- 4 spsk mel
- 1 dl ananassaft eller hvidvin
- evt. lidt vand
- 4 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 1 1/2 tsk tomatpuré
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk karry
- 1 tsk italiensk salatkrydderi
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sort peber
- 1 tsk fiskebouillon
Lad grøntsagerne simre i 2 spiseskefulde smør, til de er møre. Tilsæt 1 spiseskefuld mel. Tilsæt derefter ananassaft, fløde, tomatpuré og evt. lidt vand, hvis sovsen er for tyk. Krydr med gurkemeje, karry, Italian seasoning og fiskebouillon. Lad der simre, ved svag varme i et par minutter. Rør rundt en gang i mellem.
Skær havtasken i cirka 4 cm stykker. Bland 3 spiseskefulde mel, 1 teskefuld salt og ½ teskefuld peber. Varm 2 spiseskefulde smør og 2 spiseskefulde olie på en pande. Vend fisken i melblandingen og steg den i cirka 2-3 minutter, på hver side. Hæld sovsen i et ildfast fad. Læg fisken ovenpå. Bland revet ost og chips sammen og drys det over fisken. Put fadet i ovnen, på grill, indtil osten er smeltet.