Kommenbrød

Prøv denne opskrift på kommenbrød. Du kan forme dejen forskelligt eksempelvis i kringler.

Ingredienser
  • 500 g mel
  • 1 spsk tørgær
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk sukker
  • 2 spsk kommen
  • 1 dl olie
  • 3 1/2 dl vand (lunt)
  • mælk til pensling

Kom mel, gær, salt, sukker og kommen i en skål. Tilsæt olie og vand og ælt dejen, men ikke for længe fordi så bliver det sejt. Læg en klud over skålen og lad dejen hæve i køleskabet, natte over.
Drys mel på bordet. Tag dejen op og form 20-25 cm lange pølser, cirka 1,5 cm i diameter. Form kringler af dejen og læg dem på plade, med bagepapir. Pensl kringlerne med mælk.

Lad dem hæve i cirka 30 minutter. Varm ovnen på 210 grader (190-200 grader hvis det er varmluftsovn). Bag kringlerne i 15-20 minutter.

Indsendt af
d.
01.06.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.06.10.
Kategori: