Kommenbrød
Prøv denne opskrift på kommenbrød. Du kan forme dejen forskelligt eksempelvis i kringler.
- 500 g mel
- 1 spsk tørgær
- 2 tsk salt
- 3 tsk sukker
- 2 spsk kommen
- 1 dl olie
- 3 1/2 dl vand (lunt)
- mælk til pensling
Kom mel, gær, salt, sukker og kommen i en skål. Tilsæt olie og vand og ælt dejen, men ikke for længe fordi så bliver det sejt. Læg en klud over skålen og lad dejen hæve i køleskabet, natte over.
Drys mel på bordet. Tag dejen op og form 20-25 cm lange pølser, cirka 1,5 cm i diameter. Form kringler af dejen og læg dem på plade, med bagepapir. Pensl kringlerne med mælk.
Lad dem hæve i cirka 30 minutter. Varm ovnen på 210 grader (190-200 grader hvis det er varmluftsovn). Bag kringlerne i 15-20 minutter.