Fiskesuppe med karry

Denne lækre fiskesuppe med karry kan alle lave, den smager super godt. Prøv selv.

Ingredienser
  • 1 l vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 potte purløg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk karry
  • 2 fiskebouillonterninger
  • 4 bouillonterninger
  • 2 dl fløde
  • 1 ds kokosmælk
  • salt
  • peber

Jævner

  • 50 g smør
  • 50 g mel

Fisk

  • 100 g hummer uden skal
  • 100 g rejer
  • 100 g kammuslinger
  • fisk efter eget valg, f.eks. torsk, havkat eller ørred
  • 1/2 dl persille (hakket)

Skær purløg, selleri og gulerod i mundrette stykker og steg dem lidt, i olie, på en pande sammen med karry og tomatpuré.
Kom vand, hvidvin, hvidløg og bouillonterninger i en gryde sammen med grøntsagerne. Kog det i 15 minutter. Sigt grøntsagerne væk. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Hæld det i suppen efter behov. Tilsæt kokosmælk, salt og peber efter smag. Lad suppe koge. Tilsæt fløde, fisk, peber og persille. Lad det koge i 2-3 minutter og servér med brød og hvidvin.

Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori: