Kage til jul

En ægte kage til jul som man fik i gamle dage. Prøv opskriften selv.

Ingredienser
  • 750 g mel
  • 450 g brun farin
  • 450 g smør
  • 3 æg
  • 4 1/2 tsk nelliker
  • 5 tsk kanel
  • 3 tsk ingefær
  • 3 tsk natron

Creme

  • 300 g smør (blød)
  • 1 1/2 æg
  • 1 kg flormelis
  • 2 tsk vaniljeessens
  • evt. lidt rabarbermarmelade

Kom smør og mel i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser til dejen og ælt det sammen. Del dejen i fire og lad det stå i køleskabet i 2 timer. Rul hver del ud på en smurt plade. Bag i 8-12 minutter. Bland smør, æg, flormelis og vanilleessens sammen til creme. Tag bundene forsigtigt af pladerne og læg dem sammen med cremen. Du kan evt. smøre lidt rabarbermarmelade på cremen. Gem kagen i cirka 1 uge i en plastikpose, så bliver den blød.

Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori: