Palacsinta (ungarske pandekager)

Palacsinta eller ungarske pandekager er en lækker variation af fyldte pandekager. Prøv selv.

Ingredienser
  • 5 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 7 dl mælk
  • 50 g smør (smeltet)
  • 2 æg
  • lidt 0,13 tsk kardemomme

Fyld

  • 250 g hytteost
  • 1 dl rosiner
  • 1/2 dl mandler (hakkede)

Sauce

  • 1 dl honning
  • 1 1/2 dl kakaopulver
  • 2 1/4 dl kaffefløde

Dej:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt æg og mælk. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen og bag tynde pandekager.

Fyld:
Bland hytteost, rosiner og mandler. Smør blandingen på pandekagerne og rul dem på. Læg dem på en tallerken. Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde og lad den simre i et par minutter. Hvis saucen bliver for tyk kan man udtynde den med fløde. Servér pandekagerne med varm sauce til eller hæld den over.

Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.07.10.
Kategori: