Palacsinta (ungarske pandekager)
Palacsinta eller ungarske pandekager er en lækker variation af fyldte pandekager. Prøv selv.
- 5 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 7 dl mælk
- 50 g smør (smeltet)
- 2 æg
- lidt 0,13 tsk kardemomme
Fyld
- 250 g hytteost
- 1 dl rosiner
- 1/2 dl mandler (hakkede)
Sauce
- 1 dl honning
- 1 1/2 dl kakaopulver
- 2 1/4 dl kaffefløde
Dej:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt æg og mælk. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen og bag tynde pandekager.
Fyld:
Bland hytteost, rosiner og mandler. Smør blandingen på pandekagerne og rul dem på. Læg dem på en tallerken. Kom alle ingredienserne til saucen i en gryde og lad den simre i et par minutter. Hvis saucen bliver for tyk kan man udtynde den med fløde. Servér pandekagerne med varm sauce til eller hæld den over.