Gulerodssuppe med chili og ingefær
Denne lækre gulerodssuppe med chili smager helt fantastisk. Du kan selv bestemme hvor stærk den skal være.
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 rød chili (kernerenset og hakket)
- 1 tsk ingefær (revet)
- 1/2 kg gulerødder (hakket)
- 1 sød kartoffel (hakket)
- 1 l hønsebouillon
- saften fra 1/2 limefrugt
- 2 spsk sukker
- 40 ml fiskesauce
- 1 ds kokosmælk
- 1 dl piskefløde (kan udelades)
Steg løget i 2-3 minutter, i olie, i en gryde. Tilsæt hvidløg, chili, ingefær, gulerødder, sød kartoffel og bouillon. Lad det komme op at koge og lad det så simre i 20 minutter, ved svag varme. Lad suppen køle lidt og kom den så i en blender. Blend suppen godt og kom den tilbage i gryden. Tilsæt lime, sukker, fiskesauce, salt og peber. Varm suppen igen og tilsæt kokosmælk. Pisk fløden og kom en klat fløde i hver suppetallerken.