Julekage

Her er opskriften på en suveræn julekage som bliver bagt hvert år til jul. Ellers er der mange der mener det ikke er rigtig jul.

Til 8 personer
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver (strøget)
  • 50 g cocktailbær
  • 50 g valnødder (gem lidt til pynt)
  • 80 g ren rå marcipan
  • 3 spsk rom
  • mørk chokolade (til glasur)
  • evt. violer

Cocktailbærrene skæres i kvarte, valnøddekernerne hakkes groft, marcipanen blødgøres i lidt æggehvide og smør og rulles i flormelis. Rør smør og sukker hvidt. Æggene røres i ét ad gangen. Mel og bagepulver blades og vendes i. Til sidst vendes rommen og frugterne i dejen.

Halvdelen af dejen kommes i en smurt form. Marcipanen plukkes i små stykker og fordeles over dejen og resten af dejen kommes over.

Kagen bages nu 1 time ved 180 grader på nederste rille. Når kagen er kold overtrækkes den med smeltet chokolade og pyntes med valnøddekerner og evt. violer.

Indsendt af
d.
25.10.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.10.10.
Kategori: