Lammefjordssuppe

På Lammefjorden dyrkes de bedste og sunde rodfrugter, der giver god næring og smager fantastisk i blandt andet denne suppe.

Til 6 personer
  • 1 rødløg + en klat smør/olie
  • 4 1/2 kartofler (store)
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 1 gul bede
  • oksefond eller okseterning
  • vand (så det hele er dækket)
  • fløde
  • salt
  • Herbes de provence
  • bacontern
  • brød (ristet i tern)

Skær løget i både, kom smør i den varme gryden og blancher løget.
Hæld vand i en stor gryde (8 liter gryde) og lad det koge op, hvorefter fond eller terning kommes i.
Skræl rodfrugterne og skær dem i tern.
Når det koger, skal de klargjorte rodfrugter kommes i sammen med salt og Provence krydderier og det skal koge ca. 35-40 min.

Herefter skal det hele blendes og der smages til med fløde.

Som tilbehør kan anbefales ristet bacon og smørsauterede brød og gerne groft rugbrød.

Indsendt af
d.
31.10.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.10.11.
Kategori: