Jordskokkegratin

Denne jordskokkegratin er bare helt vildt lækker. Jordskokkerne skives og bage sammen med porre og mornaysauce i ovnen, og retten toppes af med en sprødt lag af rasp og smeltet ost.

Til 1 fad

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl jordskokkerne, og læg dem straks i en skål med koldt vand og eddike.

Skær dem derefter hurtigt i tynde skiver. Skær også porre i skiver, og kom begge dele i en gryde med kogende vand tilsat lidt salt.

Kog dem ved svag varme under låg i ca. 3 minutter, og lad dem derefter dryppe af i en sigte.

Fordel dem i et ovnfast fad ( ca. 25 cm. i diameter), og drys med peber. Hæld mornay sauce over grøntsagerne, og drys med mozzarella og rasp.

Gratiner retten midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Server jordskokkegratinen med lidt groft brød til.

Tilberedning i mikrobølgeovn: /strong
Fordel de rå grønsager i 2 fade (ca. 15 x 25 cm) - derefter samme fremgangsmåde. Dæk med plastfilm. Ét fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 8 minutter ved fuld effekt.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.