Kartoffel-Mousakka

Prøv denne eksotiske og spændende kartoffel-moussaka opskrift.

Ingredienser
  • 500 g kartofler

Grøntsagssauce

  • 1 gulerod
  • 1 løg (stort)
  • 100 g champignoner
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk persille (hakket)
  • 1 knsp kanel
  • salt
  • peber

Mælkesauce

  • 3 1/2 dl letmælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt
  • peber

Gratinering

  • 25 g revet ost (30%)

1] Kartoflerne skylles, skæres i små tern og koges.
2] Grøntsagerne til grøntsagssaucen renses, skæres i tern og svitses i olien i en gryde.
3] Tomatpure´og vand tilsættes sammen med kanel og persille, og det hele koges i 5 min. ved svag varme,det hele smages derefter til med salt og peber.
4] Mælkesaucen laves sådan: 3 dl mælk varmes under omrøring op til kogepunket. ½ dl mælk og 2 spsk mel rystes sammen til en jævning og røres i den kogende mælk.
5] Saucen koges igennem i 5 min. under konstant omrøring, hvorefter det sammenpiskede æg tilsættes. Smages til med muskatnød, salt og peber.
6] Moussakaen sammenlægges: Grøntsagssauce og kartofler lægges lagvis i et ildfast fad. Start med grøntsagerne og slut med kartofler.
7] Mælkesaucen hældes over, og til sidst drysses med den revne ost.
8] Moussakaen bages ca. 35 min. (til overfladen er gylden) ved 175gr.

Indsendt af
d.
26.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.01.03.
Kategori: