Kalveskank m. rodfrugtkager.

En opskrift smækfyldt med lækre ingredienser af rodfrugter og kalveskank.

Ingredienser
  • 4 skiver kalveskank
  • 25 g smør
  • 150 g zittauerløg i både
  • 3 dl persille
  • 6 fed hvidløg (i halve)
  • 1 tsk groft salt
  • 10 peberkorn
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 dl stegesky fra skanken
  • 175 g skalotteløg
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 tsk meljævning
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 150 g knoldselleri (fintrevet)
  • 150 g kartofler (fintrevet)
  • 150 g gulerødder (fintrevet)
  • 1 dl persille (friskhakket)
  • 50 g gratineringsost
  • 1 tsk groft salt
  • peber (friskkværnet)
  • 50 g smør (til stegning)

Tilbehør: Flutes.

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet ad 2 gange. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden. Hæld rødvin og
grønsagsbouillon ved. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i 1,45 - 2,15 time, til kødet er mørt. Vend det et par gange under kogningen. Tag kødet op af gryden og hold det varmt.

Sauce: Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind under låg til ca. 3 dl (ca. 3 min.). Tilsæt skalotteløg og piskefløde. Kog saucen ved
svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen godt igennem i ca. 1 min. Smag til.

Rodfrugtkager: Pisk æg og mel sammen i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Lad smørret gyldne på en pande, og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter ). Steg dem ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side.

Ved serveringen: Hæld saucen over kalveskanken.

Tip: I stedet for kalveskank kan anvendes okseskank.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori: