Hvidkålssuppe i mikroovn
Med den her opskrift på hvidkålssuppe slipper man helt for at skulle vaske gryder op. Den tilberedes nemlig i mikrobølgeovnen. Suppen er super nem at lave, og så er den sprængfyldt med vitaminer.
- 3 dl hvidkål (fintskåret)
- 2 dl bladselleri (i tynde skiver)
- 1 zittauerløg (hakket)
- groft salt
- peber (friskkværnet)
- 1/2 terning grøntsagsbouillon
- 2 dl vand
- 5 dl tomatjuice
- 1 dl piskefløde
- frisk brød
- revet ost
Snit hvidkål, bladselleri og løg fint. Læg dem lagvis med salt og peber i en dyb skål.
Opløs grøntsagsbouillonen i vandet, og bland det med tomatjuice og piskefløde. Hæld blandingen over grøntsagerne.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og kom den i mikrobølgeovnen. Giv den ca. 6 minutter ved fuld styrke.
Server hvidkålssuppen med lidt frisk brød og evt. lidt revet ost på toppen.