Parfait-isbombe

Ingredienser

grundparfait

Begynd med de brændte mandler. Mandler, sukker og vand kommes i en gryde og koges til sukkeret er blevet til karamel. Hæld mandlerne ud på bagepapir og skil dem med to gafler. Karamellen er varm! Afkøl.
Mandlerne hakkes (evt. i foodprocessor).

Foer en stor skål med plastfilm. Pisk æggeblommer med flormelis til en cremet æggesnaps. Pisk fløden stiv og vend æggesnapsen i. Tilsæt hakkede brændte mandler og hæld i den store skål.

Kom plastfilm uden om en lille skål og tryk den ned i ismassen til denne når op til 2 mm fra skålens kant. Stil isen i fryseren til den
er stiv (ca. 3 timer).

Til chokoladeparfaitisen piskes æggeblommer med flormelis til æggesnaps. Smelt chokoladen i en skål i vandbad, afkøl lidt og vend den i æggesnapsen. Pisk fløden stiv og vend den i ægge/chokomassen.

Tag isen ud af fryseren og fjern den inderste skål og plastfilm. Hæld evt. lidt varmt vand i skålen så den slipper. Hæld chokolademassen i hullet og stil isen tilbage i fryseren.

Bræk kiksene i stykker og blend dem til krummer i en foodprocessor, eller knus dem i en plastpose... Blend, eller rør, de øvrige ingredienser i til en blød, krummet masse. Fordel og pres den over den frosne is. Træk plastfilm over isen og og læg bunden fra en springform henover. Stil isen tilbage i fryseren.

Servering: Dyp skålen i varmt vand, så isen lige slipper, fjern plastfilmen fra kiksemassen og vend isen ud på formbunden. Den sidste plastfilm fjernes og der smøres et tykt lag flødeskum på isen. Stil den i fryseren til flødeskummet er frosset. Stil isen på et fad med kant 20-30 min før servering og pynt med jordbær.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:

Lav selv den lækreste is

De bedste ismaskiner

De bedste ismaskinerEn god ismaskine gør en kæmpe forskel for resultatet, så hvis du elsker is er du nødt til at have en ordentlig maskine.Find de bedste på Gelateria.dkModtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.