Chiles Rellenos, fyldte peberfrugter

En klassisk mexicansk ret med peberfrugter som steges gyldenbrune og overhældes med tomatsuace før det bages i ovnen.

Ingredienser

Læg peberfrugterne på eller i en varm grill eller på en elektrisk kogeplade og rist dem. Vend dem efterhånden som skindet begynder at danne blærer. Tag peberfrugterne fra varmen, efterhånden som de er ved at være færdige, og lad dem ligge tildækket i et fugtigt viskestykke i 10-15 min. Det er med til at gøre dem møre og giver også en bedre smag.

Fjern al det brændte skind, skær bunden ud af peberfrugterne ved at skære rundt om stilken og frøstolen med en skarp kniv. Fjern alle kernerne og fyld hver peberfrugt med 1 skive ost. Klem åbningen sammen og sæt en tandstikker eller 2 til at holde den lukket. (Hvis peberfrugterne revner andre steder skal de holdes lukkede med flere tandstikkere).

Skil æggene i blomme og hvide. Pisk hviderne stive og blommerne, til de skifter farve til lysegult. Derefter vendes blommerne meget forsigtigt i de stiftpiskede hvider.

Varm ovnen op til 180 grader. Varm olien på en stegepande. Vend hver peberfrugt enkeltvis i melet, dyp den i æggeblandingen og læg den forsigtigt i den hede olie. Det skal ske for svag varme, for peberfrugterne brænder nemt på. Steg peberfrugterne en ad gangen til en vis rutine er opnået. Vend peberfrugten ved hjælp af en køkkengaffel og ske, til den er jævnt gyldenbrun over det hele. Så tages den op af olien og lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

Til sidst fordeles 4 spsk tomatsauce i et ovnfast fad og peberfrugterne anbringes i saucen. Resten af saucen hældes over, alufolie oven på og det hele i ovnen ca. 1 time. Peberfrugterne, som skal spises varme,, kan ledsages af varme bløde tortillas, Guacamole og Frijoles Refritos.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.