Nice-salat (Salade nicoise - la salada nissarda)

Salat som i sydeuropa med solmodne tomater, hvidløg, peberfrugt, æg, ansjoser og oliven. Bør nydes med et glas rosevin.

Ingredienser
  • 6 tomater (solmodne)
  • 1 fed hvidløg (halveret)
  • 1 agurk (skrællet)
  • 150 g hestebønner (udblødte)
  • 2 grønne peberfrugter i ringe
  • 4 forårsløg i ringe
  • 2 æg (hårdkogte)
  • 8 ansjosfileter
  • 24 sorte oliven
  • 4 blade basilikum i småstykker
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • peber

Udblød bønnerne et døgn i forvejen. Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget. Skær tomaterne i kvarter og dræn dem - evt. salte dem let. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe. Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage. Arranger ingredienserne lagvis.

Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform. Drys oliven over. Hæld dressingen over og server salaten kold med flutes og rosevin.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori: