Luftig chokoladekage med chokoladestykker

Lækker luftig chokoladekage med chokoladestykker, der giver lidt struktur og passer perfekt sammen med kagens luftige konsistens.

  • Her er chokoladestykkerne endnu ikke størknet i den nybagte kage.
  • Chokoladekagen bliver ekstra luftig p.g.a. de piskede æggehvider.
  • Den er nem at bage.

Til 8 personer

Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Lad det derefter køle af.

Del æggene i blommer og hvider. Hak chokoladen groft.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt i en skål. Kom chokoladestykkerne i, og rør langsomt det afkølede, smeltede smør i.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen, lidt efter lidt.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen, så den bevarer sin luftige konsistens.

Kom dejen i en smurt bageform (ca. 30x20 cm). Bag chokoladekagen ved 180 grader på næstnederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Kagen er klar, når du stikker i den med en pind, og der ikke er nogen dej på pinden.

Indsendt af
d.
23.12.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.