Citronfromage
Oldschool citronfromage, oprindeligt fra Norditalien, selvom mange måske idag snarere forbinder det med oldemors middage. I denne version er fløde erstattet af fromage frais, hvorfor desserten endog er fedtfattig.
Ingredienser
til 5 personer- 500 g fromage frais
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- 5 blade husblas
- saften af 1 citron
- evt. frisk mynte eller citronmelisse til pynt
Kom husblassen i koldt vand i 5 minutter, så det blødes op. Pisk fromage frais og sukker sammen. Pisk æggehviderne – de skal være så faste, at de kan vendes uden at falde ud.
Opvarm citronsaften, så den er lunken (men ikke varm) og bland husblassen i. Kom gradvist blandingen i fromage fraisen og pisk det samtidig sammen.
Vend derpå nænsomt æggehviderne i. Hæld så fromagen i en skål og sæt den på køl i to timer (eller til den er helt fast).
Drys lidt frisk mynte eller citronmelisse over og citronfromagen er parat til servering.