Citronfromage

Oldschool citronfromage, oprindeligt fra Norditalien, selvom mange måske idag snarere forbinder det med oldemors middage. I denne version er fløde erstattet af fromage frais, hvorfor desserten endog er fedtfattig.

  • Jeg vendte citronfromagen ud på en tallerken og pyntede den med mynteblade.

Til 5 personer

Fedtfattig

Kom husblassen i koldt vand i 5 minutter, så det blødes op. Pisk fromage frais og sukker sammen. Pisk æggehviderne – de skal være så faste, at de kan vendes uden at falde ud.

Opvarm citronsaften, så den er lunken (men ikke varm) og bland husblassen i. Kom gradvist blandingen i fromage fraisen og pisk det samtidig sammen.

Vend derpå nænsomt æggehviderne i. Hæld så fromagen i en skål og sæt den på køl i to timer (eller til den er helt fast).

Drys lidt frisk mynte eller citronmelisse over og citronfromagen er parat til servering.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.