Franskbrød

Ingredienser

  • ca. 1 kg mel
  • 1 dl olie eller 100 g smeltet margarine
  • 6 dl vand (eller mælk, 35 grader)
  • 50 g gær
  • 3 tsk salt

Gæren røres ud i saltet og fedtstoffet tilsættes. Væsken og melen æltes i til en ensartet og smidig dej. Den hæver tildækket i 30 min. Del dejen i 2 og form til franskbrød og lad dem efterhæve et lunt sted i endnu 30 min.

De pensles med lidt vand og bages i ca. 40 min ved 200 grader på næstnederste rille.

Tip:
Vil man have det svampeagtigt kan man stille et ildfast fad i bunden af ovnen med vand under bagningen.

Indsendt af
d.
29.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.