Lagkage

Til 2 stk

Dagen før eller tidligt på dagen laves følgende:
Bærrene koges ved svag varme sammen med noget sukker, men uden vand (derfor en fordel hvis bærrene er tøet en smule inden, så der er lidt vædske ved). Det afkøles - det skal være helt koldt, inden det kan bruges til lagkagen.

Samtidig kommes 3,5 dl. fløde i en gryde sammen med 200 gram chokolade, og det varmes ved svag varme og jævnlig omrøring, til chokoladen er smeltet.
Det stilles til afkøling, og det skal helst stå minimum 6 timer, for at det er til at piske.

Chokoladefløden piskes stiv og lægges mellem 2 bunde (der er til 2 lagkager).
3,5 dl. fløde piskes meget stiv (så stiv at det klumper lidt), så kommes der noget af "frugtgrøden" i indtil fløde-frugtmassen er tilpas til at komme på lagkagebundene. Hvis man gerne vil have lagkagen til at smage lidt frisk (det anbefales), kan man desuden komme lidt "frugtgrød" direkte på bundene, hvis der er noget tilovers, når fløde-frugtmassen er lavet.

På øverste bund kommes glasur og evt. krymmel af en eller anden slags.

Indsendt af
d.
02.08.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.