Wok ret

Dette er en all-round opskrift. Der kan anvendes mange slags kød, fælles er det dog, at det bør være af en rimelig god (mør) kvalitet. F.eks. som til schnitzel eller engelsk bøf.

Grøntsagerne er forslag. Nogle kan udelades eller du kan forsøge med andre.

Ingredienser

Lav en sovs af ananassaft, soja, majsmel og de andre krydderier. Hvis du ikke bruger ananas kan du tilsætte vand og brun farin istedet.

Kødet skæres i tynde lange strimler (0.5x0.5x5 cm). Der kommes olie i wokken (helst en med et højt rygepunkt som vindruekerneolie, solsikkeolie eller jordnøddeolie). Når olie er meget varmt knuses hvidløget i olie, og kødet tilsættes umiddelbart herefter. Der røres livligt. Alt skal vendes så hurtigt som muligt.

Når kødet er stegt og har fået lidt farve, hældes alt kød og evt. saft over på en tallerken. Når wokken er tør (lad det blot dampe ind på blusset) hældes lidt mere olie i, og grøntsager steges. Start med de hårdeste som gulerødder og bladselleri. Slut med løg, som ellers får en lidt, i denne sammenhæng, uheldig "stegt" smag.

Kom kødet tilbage og tilsæt "soja sovsen". Lad det hele koge i ca. 2 min (så sovsen tykner). Server med jasminris.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.